Detta gör en webbdesigner

Webbdesignen är viktig, inte bara för att få en snygg webbsida utan också för att få en användarvänlig sida. Du vill ge dina kunder eller besökare en riktigt bra upplevelse av din webbplats och skapa ett beteende som stärker ditt resultat, eller hur? Det kan en webbdesigner hjälpa dig med!
En webbdesigner skapar och utvecklar struktur, funktionalitet och ser till att webbplatsen är enkel att använda. En webbdesigner ser samtidigt till att sidan är visuellt tilltalande för användaren. Strukturen, alltså hur de olika sidorna är länkade till varandra, är lika viktiga som bland annat bilder, filmer, ljud, symboler, typsnitt och färger. För att en webbplats ska fungera som bäst ska den vara responsiv, konvertera besökare till kunder och optimeras till olika enheter som surfplattor och mobiltelefoner. 

En webbdesigner för ditt nästa jobb

Är du i behov av en lösningsorienterad och effektiv webbdesigner är du välkommen att kontakta oss på EPICO. I vårt stora nätverk av konsulter inom webbdesign kan vi fylla ditt specifika behov för en tillfällig kortare eller längre utmaning. Att hitta rätt webbdesigner är både tidskrävande och svårt. Konsultlösningarna från EPICO är därför ett smart alternativ för ett tidsbegränsat uppdrag. EPICO kan erbjuda dig en webbdesigner:
  • Med rätt kompetens för uppdraget
  • Med personliga egenskaper som matchar arbetsplatsen
  • På fast avtal som inkluderar lön till webbdesigner och en tidsplan
  • Med förutsättningar att lyckas.

EPICO – när erfarenhet och kompetens efterfrågas

Behöver du snabbt en webbdesigner i Stockholm eller Göteborg? Eller kanske någon helt annanstans? I vårt nätverk finns skickliga IT-konsulter både inom Skandinavien och globalt. Med vår långa erfarenhet i konsultbranschen kan du känna dig trygg. Kontakta oss gärna för mer information.

 

Vanliga frågor & svar

Vad gör en webbdesigner?

En webbdesigner är ansvarig för att skapa det visuella utseendet och layouten av en webbplats. Det inkluderar designen av grafik, färger, typografi och användargränssnitt.

Hur mycket tjänar man som webbdesigner?

Lönen för en webbdesigner varierar beroende på faktorer som erfarenhet, plats och arbetsgivare. I allmänhet kan en webbdesigner förvänta sig en konkurrenskraftig lön.

Vad behöver man för att bli webbdesigner?

För att bli en webbdesigner krävs vanligtvis en kombination av utbildning och färdigheter. Många webbdesigners har en kandidatexamen inom grafisk design, webbdesign eller programmering.

Vad är skillnaden mellan webbdesigner och webbutvecklare?

En webbdesigner fokuserar främst på den visuella aspekten av en webbplats, inklusive layout, färger och grafik. En webbutvecklare, å andra sidan, arbetar med att skapa webbplatsens funktionalitet och interaktivitet.

Webbdesigner

Lediga jobb

Här hittar du alla aktuella projekt hos våra kunder.